Friday, January 30, 2009

Grindcore

Social Infection. Itu band yang gua formed dengan drummer gua, Ajid. Tahun 91-92? Sorry, dengan memori komputer 386 gua nih. Tahun tuh, kalo nak ikotkan, tahun band underground cendawan tumbuh melata. Termasuk, ah Social Infection.

Grindcore, eh? Guanye preference sebenarnya banyak Heavy/Thrash Metal. Zaman tuh, Metal dah evolved jadi macam-macam. Sampei gua sendiri tak buleh nak bezakan. Apa yang gua ingat, most of them into Death Metal. Gua tak brapa fancy ngan Death Metal, mainly sebab lyric yang tak make sense kat kepala gua (no offence to Death Metallers). Tu sebab, senang gua nak digest Napalm Death, walaupon bingit semacam.

Then, camne dari Thrash Metal buleh buat band Grindcore nih? Ishh, takkan, ah time tuh, gua masih lagi nak main Thrash Metal, beb. Malu, ah. Thrash Metal is dying music. Dah kena taken over by Death Metal. Call me a poser, call me trendy. Pigi, ah. Tak de sapa nak bagi lu hadiah mangkuk tingkat pon.

Social Infection sempat buat demo. In fact, 2 demos. Yang first one, memang gua involved. Yang second, was carried out by the remaining band members with Negation's drummer at that time. Feedback, encouraging. Dah macam star dah. Hehehe.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Well, that’s probably, the best time in my life and my fellow band mates.

Kalo lu orang masih lagi into grindcore, lu buleh check out the soon to be released album by Negation. Lu buleh jengok dorang kat SINI(BTW, gua dapat info, guitarist dorang, baru je kehilangan his newborn baby girl. Kalo tak keberatan, sedekahkan Al-fatihah buat anak tuh)

Abes tuh, sekarang nih, buat band Rock pulak. Sah, memang trendy, lu cakap. Ha ah. Sejak gua dah pandei makan kat McDonald instead beli kat stall Ramly Burger kat depan 7-11. Sejak gua drive Chevrolet instead of Proton. Sejak gua shopping kat TESCO untuk groceries instead of Pasar Mini Baharin. (Baca SINI!) Siak, ah. Gua hentak jugak lu nye kepala, karang. Suka ati gua, ah. 

Gua tak pikir gua nak revive balik band tuh. Tapi, kalo ada organizer nak invite, buat reunion 1 gig, gua akan pikir balik. Gua akan pikir dalam-dalam. Salah satunya, mungkin gua nak drummer gua, main instrument lain. Tak pon, gua tendang je dia kluar. Sebab, gua nak minah nih, jadi drummer gua yang baru.

 

5 comments:

berteromber said...

cis...sampai hati lu nak tendang abang drummer lu yang hensem tu..
kim salam lah kat abang hensem tu...hehe

Abang Ben said...

Lu ke yang tayang muka kat Universal Studio masa gua rekod Langsuyr 'Occultus Mysticism' demo tu?

Lu tau masa tu kami diet roti canai pagi/petang/malam sebab duit takde. Apsal tak belanja gua makan masa tu?

DayDreamer said...

siak... itu drummer pompuan mana bole buat blast beat terkehel aka lama2 jadik slow mcm gua???brani2 nak tendang plak...hahahaha..

abg Ben.. gua ada masa rekording kat Universal tuh... dh sorang2 Langsuir buat muka ketat...gua pon jadik malas la nk offer nasik ayam... hahahahhaha..

wonderpets said...

drummer asal lu ( ajid ) tu bukan best sgt..kasik tendang je bontot leper beliau.

ROKATUA said...

thrashead, InsyaAllah.
Chesssshh, mentang-mentang, ah dia pon MU nye fan. Lu simpati kat dia, ah.

MM & Ajid, memang malam tuh, gua ngan Ajid ada kat situ. Ajid yang jaga Studio tuh. Kitaorang tengok lu orang semacam nye muka. Tuh yang lepak 1 corner ngan Bearkey & Ajax kat luar, kalo tak silap. :)

Jamez, lu memang lelaki maskulin, ah. Bontot je lu nampak. Hahahaha.