Wednesday, June 24, 2009

Apa Kau Peduli?


“Vocal tak kena tepat dengan drums. Bass bunyik sangkot-sangkot. Gitar lari timing. Camnih nye lagu pon buleh masok Top Ten Chart, ke?” – Anonymous on Sampai Bila.

ROKATUA was formed because of the love of music. Tiga-tiga band members tak pernah belajar apa-apa pasal music. Smua self-taught. Smua main hentam ikot memasing nye tastes. Baik dari segi main instrument, recording, mixing smua main sedap rasa. :)

And, at this age, kitaorang dah lepas our opportunity of “15 minutes of fame”. So, to those who play music as a career, don’t worry. We won’t be taking over yours. Cukup, ah dengan kerja kitaorang yang sediada, nih.

Because of our love to music and because of we never actually learned about music; we welcome comments & critics. We want to learn more about what we love.

So, go ahead. Teroskan kritik atau nak hamburkan apa-apa benda yang dipikirkan perlu. And please, jangan senyap, je, lepas dengar lagu tuh.

Sebab, selalunya, bila tak bersuara, dalam ati dia bercakap. And, most of the time, bila bercakap dalam ati, ada something wrong dengan apa yang didengar.

What’s wrong, then? Ntah, gua tak tau sebab takde orang crita pon?

“Dah tua-tua pon bodoh”.

OK. That’s a good start. Keep it coming. Keep it flowing.

Otherwise, enjoy our new song, Apa Kau Peduli?

9 comments:

SkiD said...

Ni marah ke, saje luah perasaan...anyway, nanti aku dengo le lagu tu...

kotak segi bulat said...

gua konfiden yg beliau tak marah.

ROKATUA said...

Kalo marah, nanti kena jual. :)

berteromber said...

music just for fun kan...tak kisah la...janji puas!!!

Stoet said...

Ye la... lain kali aku main gitar pakai headphone... hehehe

JAIRO said...

main je sepuas hati.. kalau tak suka jgn dgr / beli... hahaha senang jer konsepnya.. tapi kalau niat nak kasi pandangan apa salahnya asalkan ianya boleh membina.... keep it up...

N a d i a said...

pedulikkkkkkkkkk je apa org nak kata! hehe. anyway, keep on rockin' in the free world!

~aNNaSue~ said...

hantam sajalah labu..

the tr00 mp3 downloader said...

mana link nak donlot ni? haha.. melawak je bro..

teruskan berkarya bro!